Mi lista de blogs

lunes, 19 de marzo de 2018

LA HIPERTEXTUALITAT I LES INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES

LA HIPERTEXTUALITAT I LES INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES 


Abans d'entrar en matèria, podríem dir tot parafrasejant a Joan Campàs que el hipertext és una proposta d’organitzar la informació de tal manera que es pugui llegir seguint relacions associatives i no només seqüencialment”.

Per altra banda, quan parlem d’intel·ligències múltiples ens referim a que existeix més d’un tipus d’intel·ligència, concretament vuit, que es relacionen entre elles. El més habitual és que estiguin més desenvolupades tres o quatre.

Però, què tenen en comú aquests dos aspectes?
A priori res, però desprès d’haver llegit força sobre aquests dos conceptes. Al meu parer, hi ha més elements que els uneixen del que sembla.
Les intel·ligències logicomatemàtiques i lingüístiques han tingut més rellevància sempre, però en l’actualitat ens estem adonant que hi ha múltiples maneres de representar la realitat, hi ha més d’un tipus d’intel·ligència i sobretot més d’una manera, més d’un camí per arribar al coneixement ja que les intel·ligències estan connectades i és retroalimenten, creen noves xarxes de connexió i ens permeten anar assimilant nous conceptes que pensàvem que no seriem capaços d’entendre. I, això no deixa de ser un mirall de l’hipertextualitat. No creieu?


Imatge extreta de: http://ideasparaprofes.com/inteligencias-multiples 






2 comentarios:

  1. Hola Laura,

    No havia pensat en aquesta relació (hipertextualitat & intel·ligència). Gràcies per la teva aportació.

    ResponderEliminar
  2. Bones Laura,

    tot i que el que dius és cert, en els darrers anys el concepte de intel·ligències múltiples també està sent fortament criticat. Suposo que encara ens falta molt per descobrir del funcionament del nostre cervell...

    ResponderEliminar